Honda Silver Wing Scooter Forum

Hi, Welcome to the Silverwing 600 Forum. We ask that you be polite and also introduce yourself on your 1st post. The members are friendly and helpful so just have fun. There is www.maxi-scoots.com site that is geared for all scooters and motorcycles.
 
HomeGallerySearchRegisterLog in
Search
 
 

Display results as :
 
Rechercher Advanced Search
Latest topics
» Side stand “shoe”
starting problems I_icon_minitimeby MattinAZ Today at 8:18 pm

» Swinging in the Rain
starting problems I_icon_minitimeby smellybeard Today at 4:18 pm

» What did you do to your SW today.
starting problems I_icon_minitimeby smellybeard Today at 3:41 pm

» Front wheel wobble
starting problems I_icon_minitimeby smellybeard Today at 3:35 pm

» Rear shocks setting
starting problems I_icon_minitimeby BroOKS2K9 Today at 9:48 am

» HayvenMoses
starting problems I_icon_minitimeby oldwingguy Today at 7:47 am

» Tell us a joke
starting problems I_icon_minitimeby Dale N. Today at 12:18 am

» Squeaking Rubbing sound
starting problems I_icon_minitimeby Mech 1 twa Yesterday at 5:38 pm

» any gilera gp800 riders
starting problems I_icon_minitimeby Cosmic_Jumper Yesterday at 4:21 pm

» The Blue Suit
starting problems I_icon_minitimeby terrier Yesterday at 9:40 am

Navigation
 Portal
 Index
 Memberlist
 Profile
 FAQ
 Search
free forum
 
 

 starting problems

Go down 
2 posters
AuthorMessage
vmaximus
Maxi-Scooter Rider
Maxi-Scooter Rider


Number of posts : 123
Age : 68
Location : Kirkby in ashfield Nottinghamshire England
Points : 3919
Registration date : 2011-04-15

starting problems Empty
PostSubject: starting problems   starting problems I_icon_minitimeSat Aug 08, 2020 4:24 am

Right chaps i need a bit of advice. A couple of days ago i put some petrol into the scooter out of a container i had, the petrol was only a few months old, the scoot started instantly then died, i syphoned the old petrol out and put new petrol in but it will not start or show any attempt to start. I have checked all fuses sprayed the l/hand lever switches and kill switch and checked that the s/stand switch is working and all seem to be ok. I don't seem to get a good spark at the spark plug or it may be that i cant get a good view of the plug tip. Thanks in advance for any advice.
Back to top Go down
oldwingguy
Silver Wing Guru
Silver Wing Guru


Number of posts : 1858
Location : Hocking Hills U.S.A.
Points : 4074
Registration date : 2016-01-29

starting problems Empty
PostSubject: Re: starting problems   starting problems I_icon_minitimeSat Aug 08, 2020 6:37 am

Find a fresh fully charged battery and try again.
Back to top Go down
vmaximus
Maxi-Scooter Rider
Maxi-Scooter Rider


Number of posts : 123
Age : 68
Location : Kirkby in ashfield Nottinghamshire England
Points : 3919
Registration date : 2011-04-15

starting problems Empty
PostSubject: Re: starting problems   starting problems I_icon_minitimeSat Aug 08, 2020 8:06 am

Battery is top notch, looks like I might have water in the petrol, I am in the process of draining the tank, new petrol then try again. By the way I have had the beast starting to fire so complete drain and new petrol should sort it out (hopefully), will let you know the out come...Pud.
Back to top Go down
oldwingguy
Silver Wing Guru
Silver Wing Guru


Number of posts : 1858
Location : Hocking Hills U.S.A.
Points : 4074
Registration date : 2016-01-29

starting problems Empty
PostSubject: Re: starting problems   starting problems I_icon_minitimeSat Aug 08, 2020 8:09 am

Just for giggles you may want to pull the plugs, clean / gap them. Water is not your friend unless blended with hops:)
Back to top Go down
vmaximus
Maxi-Scooter Rider
Maxi-Scooter Rider


Number of posts : 123
Age : 68
Location : Kirkby in ashfield Nottinghamshire England
Points : 3919
Registration date : 2011-04-15

starting problems Empty
PostSubject: Re: starting problems   starting problems I_icon_minitimeSat Aug 08, 2020 9:00 am

You are right there my friend, actually  the plugs are pretty much clean and I run on Iridium plugs. I have a good feeling all will be well once the old petrol is out and new put in. The first lot of water/petrol that I got out was pretty much thinned out emulsion but the rest didn't look too bad.  Pud.
Back to top Go down
 
starting problems
Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Problems starting my 17 HP Briggs OHV motor
» Bought a 1984 Suzuki LT125
» Im having trouble starting my 14 hp I/C OHV motor.
» Generators
» Im having trouble with my 12hp briggs starting.

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Honda Silver Wing Scooter Forum :: Honda Silver Wing :: Silver Wing Topics-
Jump to: