Honda Silver Wing Scooter Forum

Welcome to the home for Honda SilverWing and everyone interested. This is a place to ask questions, share, and learn about the SilverWing and its dedicated riders. Please post an introduction when you join as a sign of Courtesy.
 
HomeCalendarGalleryFAQSearchRegisterLog in
Search
 
 

Display results as :
 
Rechercher Advanced Search
Latest topics
» New to the forum, taking delivery of my Swing on Friday
by "Hi Yo" Today at 14:54

» The Amish boy and his father
by "Hi Yo" Today at 14:44

» New Year's Day
by "Hi Yo" Today at 14:38

» Body panel rattling
by oldwingguy Today at 14:03

» Farmer John
by GHM-PM Today at 08:30

» New Silverwing owner from Acworth, GA!
by cotetoi Today at 07:57

» Older Rider recent experiences
by oldwingguy Yesterday at 21:17

» Greetings from Acworth, GA
by SteveSilverWing Yesterday at 16:20

» Good morning from Acworth, GA
by lewjayjr Yesterday at 14:32

» Front Fork Brace
by Tn Traveler Sun 14 Jan 2018, 19:06

Navigation
 Portal
 Index
 Memberlist
 Profile
 FAQ
 Search
free forum
 
Share | 
 

 Top box not latching problem

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
gilesmdavis
Scooter Rider
Scooter Rider


Number of posts : 40
Location : South Wales (UK not Australia)
Points : 1284
Registration date : 2014-09-12

PostSubject: Top box not latching problem   Sun 03 May 2015, 18:43

I am having a problem with my Kappa top box.

I've installed a new Givi Plate - all fairly straightforward. I connected my old Kappa / Givi box, locked it and felt rather clever.

As the bike dropped off the centre stand the nominal jolt disconnected the box. Hmmmm, not right.

I had a few goes at reattaching. The key doesn't seem to be locking the box on to the plate connector. I've never had this problem with the box before. Anyone experienced this?

I hope it might be the rubber studs on the rack are keeping it too proud but it did sound like it was connecting.

I'll have another go in the morning but any ideas welcome.

Thanks

Giles
Back to top Go down
Meldrew
Silver Wing Guru
Silver Wing Guru
avatar

Number of posts : 2785
Location : York, North Yorkshire, England UK
Points : 5463
Registration date : 2010-11-16

PostSubject: Re: Top box not latching problem   Sun 03 May 2015, 20:04

A common problem is trying to fit Givi/Kappa Monokey top boxes to Givi/Kappa Monolock rear racks and vice-versa.
Back to top Go down
GHM-PM
Site Admin
avatar

Number of posts : 1231
Age : 65
Location : Wickenburg, AZ
Points : 3414
Registration date : 2012-05-17

PostSubject: Re: Top box not latching problem   Sun 03 May 2015, 22:32

Meldrew wrote:
A common problem is trying to fit Givi/Kappa Monokey top boxes to Givi/Kappa Monolock rear racks and vice-versa.

This seems strange for as much positive feedback for all things Givi on here. Or am I missing something?
Back to top Go down
gilesmdavis
Scooter Rider
Scooter Rider


Number of posts : 40
Location : South Wales (UK not Australia)
Points : 1284
Registration date : 2014-09-12

PostSubject: Re: Top box not latching problem   Mon 04 May 2015, 02:59

Annoyingly I had the Givi plate on my old Deauville and it worked fine. Alas it's still attached. I'll have a tinker this morning. Worst case (no pun intended) I'll drill through it and bolt it on. I'll report back
Back to top Go down
john grinsel
Silver Wing Guru
Silver Wing Guru
avatar

Number of posts : 2273
Points : 5769
Registration date : 2009-08-18

PostSubject: Re: Top box not latching problem   Tue 05 May 2015, 11:43

Based on 500,000 miles with my 1998 Givi E-46 box on various bikes GIVI on Givi racks or grids=works and is safe and secure. why screw around? Bolting directly should work also.
Back to top Go down
gilesmdavis
Scooter Rider
Scooter Rider


Number of posts : 40
Location : South Wales (UK not Australia)
Points : 1284
Registration date : 2014-09-12

PostSubject: Re: Top box not latching problem   Tue 05 May 2015, 12:07

Hah, I solved it.
The Kappa latch has a notch in the middle, I Dremeled out the lip of the Givi plate and it held secure.

After a really unpleasant journey this morning (very wet, very windy, lost rear end traction on motorway on-ramp leading to heart-stopping wobble (but all right)) I can confirm that the box is very secure.

I'll get onto the Givi screen later...
Back to top Go down
 
Top box not latching problem
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Top box not latching problem
» Trunk Lid Release Problem
» K100 starting problem
» Rear Hatch Problem
» Electronic distributor install problem

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Honda Silver Wing Scooter Forum :: Honda Silver Wing :: Accessories & Modifications-
Jump to: